Cara Main Saham Tanpa Modal

Ramai orang yang rasa nak main saham tapi tak cukup modal kononnya jual beli saham ni memerlukan modal yang tinggi. Tetapi ada juga yang bijak mengambil peluang yang mana ada caranya untuk belajar main saham tanpa modal. Bagi yang tiada ilmu tentang saham, tentu terlepas pandang perkara ini. Sebab itulah pentingnya untuk mendapatkan Panduan Saham Terbaik ini dan korang dapat membeli dan menjual saham dengan lebih efisien lagi.

Dapatkan Panduan Saham Terbaik Disini

Bagaimana Nak Main Saham Tanpa Modal?

Kalau tengok macam mustahil je nak buat. Ada caranya untuk main saham tanpa modal. Tapi perkara pertama yang harus korang lakukan adalah berdaftar dahulu dengan mana-mana bank pelaburan dan sudah tentulah korang harus mempunyai akaun CDS untuk menjual dan membeli saham.

Caranya tak susah sangat, cuma ianya melibatkan timeline masa, kalau korang terlepas timeline masa tersebut, korang tak dapatlah nak main saham tanpa modal. Cuba korang tengok sendiri rajah yang disediakan dibawah..

cara-main-saham-tanpa-modal

Inilah maksudnya Main Saham Tanpa Modal..faham ke tak?

Situasi adalah seperti ini.

1.Beli saham A pada hari pertama dengan harga RM0.89 seunit.Katakan beli pada 1000 unit = RM890.00 + caj broker.

2.Pada hari kedua, dilihat saham A naik pada RM2.90 seunit. Pada hari tersebut juga korang jual saham A tersebut.

Jadi disitu korang sudah boleh mendapat keuntungan hasil jualan saham tersebut. Hanya pada hari ketiga korang harus membuat bayaran. Takkan tak nak bayar sedangkan sudah untung bukan?

Dapatkan Panduan Saham Terbaik Disini

Nampak tak kelebihan kalau korang tahu macam mana nak cara main saham tanpa modal. Tapi cara ini ada risiko yang tersendiri. Perkara ini boleh dilakukan jika korang sudah membuat analisa terlebih dahulu tentang keadaan saham tersebut. Adakah saham A tersebut berada dalam keadaan uptrend ataupun downtrend? Analisa inilah yang boleh membuatkan korang target untuk Buy ataupun Sell semasa membeli saham.

Tapi saham mana nak beli dan lebih berpotensi?

Masalah inilah yang menjadi dilema ramai pelabur saham. Ada yang main redah beli saham apabila tengok berita-berita tentang sesuatu kaunter saham, sedangkan mungkin keadaan akan menjadi sebaliknya jika korang tak buat analisa yang tepat untuk kaunter saham tersebut. Tambahan pula dengan keadaan ekonomi sekarang yang masih dalam keadaan tidak menentu.

Ada yang kata masa untuk beli saham adalah semasa saham tersebut jatuh..tapi adakah semua kaunter saham yang jatuh berpotensi untuk naik balik? Itulah persoalan yang susah hendak dijawab. Apabila semua analisa dan data mengenai kaunter tersebut telah diteliti, mungkin korang lebih yakin untuk terus membeli kaunter saham tersebut dan menjangkakan keuntungan yang tinggi.

Contohnya, pada bulan Januari, kaunter saham C telah jatuh kepada RM0.35 seunit. Sebulan selepas itu, kerajaan telah memberi suntikan modal dan mendapat projek di beberapa negeri yang membuatkan saham melonjak ke RM2.80 seunit. Perkara seperti inilah yang perlu diambil berat oleh semua pelabur saham. Jadi apakah cara analisis saham yang terbaik untuk dipelajari? Cuba dapatkan Ebook Sistem Saham dan korang akan mula faham, dan dapat membeli saham tanpa rasa risau lagi.

Dapatkan Panduan Saham Terbaik Disini